2020-02-03 13:16:03• hírek • Bede Emőke

Látogatási korlátozás lépett érvénybe a Nagykárolyi Városi Kórházban is

A légúti fertőzések és az influenzás megbetegedések számának folyamatos növekedése miatt a látogatási idő korlátozását rendelték el a Nagykárolyi Városi Kórházban – derül ki az egészségügyi intézmény vezetősége által kiadott közleményben.

Február 3-tól tilos az újszülött osztály, a szülészet, a gyermekgyógyászat és az intenzív terápiás osztály látogatása, a többi osztályon fekvő pácienseket pedig naponta 15 és 17 óra között felkeresni.


A megelőző célú intézkedést azonban nem csak Nagykárolyban, hanem Szatmárnémetiben is bevezették már. A szatmári egészségügyi intézmény betegeit hétköznap 15 és 18 óra között lehet látogatni, a hétvégi, közel egész napos látogatási periódust pedig 13 órától 16 óráig terjedő időszakra korlátozták. Ami az intenzív, az újszülött-, és a gyerekosztályt, valamint a szülészetet illeti, a látogatás teljes mértékben tilos, a fertőző osztályon fekvőket pedig 14 és 16 óra között lehet majd látogatni.


Ezzel kapcsolatban a kórház korábban több intelmet is megfogalmazott a látogatók számára, melyeket szem előtt tartva csökkenthetjük a megbetegedés esélyét. Mint írják, köhögés vagy tüsszentés közben mindenképp tegyünk szánk elé egy zsebkendőt, kezünket pedig igyekezzünk többször is megmosni. A kórházi látogatást, ha lehet, halasszuk el, de ha mégis mindenképp be szeretnénk menni a kórházba, viseljünk maszkot, amíg a kórtetemben tartózkodunk, illetve ki- és belépéskor is fertőtlenítsük kezünket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: